Moot Court (klas 3/4)

Workshop “Pleiten”

Jaarlijks in juni organiseert de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden een workshop Pleiten voor klas 3 en 4 van het VWO.

Voor wie?

Zit je in klas 3 of 4, ben je geïnteresseerd in Rechten en houd je van debatteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Je zal een paar lessen missen, dus je resultaten moeten wel goed genoeg zijn.

Selectie?

Zodra we de uitnodiging van de faculteit ontvangen, starten we de inschrijving. Als er te veel aanmeldingen zijn, kijken we naar je cijfers om een selectie te maken.

Waar en wanneer?

Het programma is jaarlijks in de eerste helft van juni, het duurt ongeveer twee uur en het vindt plaats op de rechtenfaculteit in het centrum van Leiden.

Voorbereiding?

Vooraf bereiden we op school een casus voor. Dat kost ongeveer en uur. Dit betekent dat je in de week voorafgaand aan het Moot Court een uurtje langer op school blijft om in groepjes een juridisch probleem voor te bereiden.

Moot Court