TU Delft (klas 5)

TU Delft Pre-University Programme

In 2019-2020 start de TU Delft met een nieuw TU Delft Pre-University Programme. Onder het motto “Maak het bij de TU Delft” zoekt de TU naar nieuwsgierige en enthousiaste bèta’s in 5 vwo, die naast het reguliere schoolwerk aan de slag willen met een uitdagend en uniek blended learning Pre-University Programme.

De officiële lancering vindt plaats in september 2019; dan opent ook de inschrijving. Meer informatie over inhoud en aanmelding volgt aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Het programma sluit inhoudelijk aan bij het niveau van wis- en natuurkunde in het eerste jaar van de universiteit. Het laat leerlingen kennismaken met verschillende vormen van onderwijs, zoals hoor-en werkcolleges, project- en online onderwijs, en het is een goede voorbereiding op een technische universitaire studie.

Het TU Delft Pre-University Programme bestaat uit drie blokken:

1. Pre-University Kick-Off Event
  • on campus: zaterdag 26 oktober 2019
  • voor iedereen in 5 vwo met een N-profiel
  • voorbereidende colleges en werkcolleges over o.a. academische vaardigheden, statica en dynamica
2. Pre-University Online Course
  • 30 studielasturen, zelf in te delen binnen de periode 26 oktober 2019 t/m 5 januari 2020
  • voor iedereen die aan de kick-off heeft deelgenomen
  • 3 online modules: ‘Optica: Licht op de kleuren’, ‘Ontwerpen: Verbeter de handprothese’ en Biomedische technologie: ‘Orgaan op een chip’.
3. Pre-University On campus Tracks
  • Data: 6, 13, 20 en 27 maart 2020
  • op basis van selectie n.a.v. voltooien van de online course, motivatiebrief en toestemming voor vrijstelling van school
  • vier hele vrijdagen les op de TU Delft: in diverse werkvormen, denk aan (werk)colleges en practica, werken leerlingen in groepen toe naar een eindopdracht over een probleem of kwestie passend bij het onderwerp van de track.