— Posted in Geen categorie

Junior Med School

Ben jij geïnteresseerd in geneeskunde én in wetenschappelijk onderzoek en zit je in klas 4? Dan is de Junior Med School aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam wellicht iets voor jou.

Het Erasmus MC biedt 24 zeer getalenteerde VWO-leerlingen de kans om zich gedurende VWO-5 en -6 wetenschappelijk te scholen, en zelf onderzoek te verrichten in de Junior Med School. Het programma is pittig met een hoog, uitdagend niveau: de minimale studiebelasting is 2 x 160 uur. De selectie is dan ook streng. Niet zo vreemd, want de Junior Med School maakt het mogelijk om al in VWO-5 te starten met de opbouw van een carrière als arts-onderzoeker. Dit is uniek in Nederland! Bovendien kun je na succesvolle voltooiïng van de Junior Med School en het behalen van je VWO-diploma, zonder loting of selectie instromen in de studie geneeskunde aan het Erasmus MC.