Profielkeuze

Een belangrijke keuze

In klas 3 moet je een belangrijke knoop doorhakken: met welk profiel ga ik beginnen aan de bovenbouw? Om die vraag te beantwoorden, ga je kijken waar jouw interesses en talenten liggen. Dat is nog niet zo makkelijk, want wie weet er nou helemaal wat hij wil gaan studeren in klas 3? Toch kun je al heel wat over jezelf te weten komen, als je er wat tijd en aandacht aan besteedt. Sommige vakgebieden zullen direct afvallen en andere wil je misschien nog eens nader bestuderen.

Tijdens de profielkeuzelessen met je mentorklas krijg je veel informatie aangeboden over de keuzemogelijkheden bij ons op school. Ons uitgangspunt is dat we jullie zoveel mogelijk keuzevrijheid willen bieden. Als je ons met andere scholen zou vergelijken, zou je zien dat er bij ons echt meer mogelijk is Рmaar niet alles. Dat heeft altijd te maken met roostermogelijkheden.

Al die informatie vergt tijd om te verwerken: de inhoud van de vakken in de bovenbouw, verplichte profielen of vakken voor bepaalde studies, eindexameneisen, contractvakregelingen… Het is soms moeilijk om het belangrijkste niet te vergeten: weet je al echt welke richting je op wilt gaan? Hoe verleidelijk het ook is om een pakket te kiezen waarmee alles nog mogelijk is, soms is dat echt niet de beste keuze voor jou. Je mentor en de decanen staan voor je klaar om dit soort keuzedilemma’s met jou, en soms ook met je ouders, te bespreken.